Vi er Hovedstaden- Katrine Cohen
Kategori: Vi er Hovedstaden
Vi er Hovedstaden - en portrætserie, hvor vi sætter fokus på en person, der gør en indsats i Hovedstadens Svømmeklub, og som er med til at udleve vores værdier.
I dette afsnit møder vi Katrine, som står i spidsen for vandpoloafdelingen. Katrine elsker at engagere sig i projekter- særligt når det gælder yndlingssporten!
Katrine er leder for vandpoloafdelingen i HSK og sidder med ved bestyrelsesbordet.
Hendes store engagement skyldes hendes forkærlighed for vandpolosporten, hun har selv spillet i over 10 år, og så fordi hun kan lide at se ting gro. I øvrigt er hun sådan en, der ikke kan lade være med at blande sig, og derfor ender hun ofte i rollen som ’projektleder’.
Navn: Katrine Cohen
Rolle i HSK: Leder for vandpoloafdelingen. Bestyrelsesmedlem.
Hvordan startede dit engagement i HSK?
For 4 år siden begyndte de piger, der er i de københavnske vandpoloklubber at træne lidt sammen, og det var jeg med til at arrangere. Vandpolo er en lille sport, så derfor er det som regel mixhold, da der er så få piger indenfor sporten- men vi følte altså en trang til at lave en damehold. Vi havde hørt om HSK, og deres vandpolohold, og kontaktede derfor klubben, for at høre om muligheden for at oprette et damehold. Og det blev der heldigvis sagt ja til! Det er så 2 år siden nu, og vi er enormt glade for at kunne være en del af HSK.
Hvorfor er vandpolo en fed sport?
Vandpolo er både en fysisk og teknisk sport. Personligt elsker jeg at svømme og være i vand, og jeg kan godt lide boldspil- altså må vandpolo jo være den ideelle sport for sådan en som mig!
For børn er vandpolo også en oplagt sport, de kan godt lide vand og leg, og sporten inkluderer i høj grad legeelementet. Det er lidt en måde at være barn på, et frirum, hvor man kan få lov til at smide den der seriøsitet, man ellers har i sin dagligdag.
Og i øvrigt er det også en meget social sport, og det sociale betyder rigtig meget for de fleste, jeg kender. Det har nok også noget at gøre med, at det er en lille sport, så man lærer tit de andre at kende fra de andre klubber. I de fleste klubber er der masser af sociale arrangementer, og folk ses privat.
Fx ved jeg, at Masterholdet drikker øl hver onsdag efter træning nede på den lokale- det er en tradition, der værdsættes højt.
Hvorfor engagerer du dig i organiseringsarbejdet- hvorfor spiller du ikke ’bare’?
Jamen det simple svar til det er: fordi jeg kan ikke lade være. Og så synes jeg, det er mega fedt at organisere og realisere- at se noget vokse. Fra jeg startede i HSK og til nu, er der sket utrolig meget med vandpolo i klubben. At se vores deltagere på børneholdene, der synes, det er den fedeste sport i hele verden, eller når voksenholdene træner og holder julefrokost sammen, det er jo sådan noget man bliver glad af- det er noget jeg har været med til at skabe. Når jeg nogen gange sidder og tænker, det er sent om aftenen, og det har været en lang dag, men jeg skal lige have ordnet noget i forbindelse med vandpoloafdelingen, jamen så tænker jeg på, hvilken forskel mit engagement kan bidrage til. Det er sådan noget, der motiverer mig til at blive ved.
Er der udfordringer forbundet med at engagere sig i foreningsarbejde?
Man skal passe på, at man ikke bruger alt sin tid på det, for så kører man surt i det. Og det gør jeg også nogle gange, og så er jeg nødt til at tage en pause. En stor udfordring er, at få uddelegeret, at få andre involveret, for det er enormt nemt at sige, ’nåh men jeg ordner det bare lige selv’. Så det er noget med, hvordan engagerer man andre, så de tager del i det.
Folk er generelt gode til at engagere sig, hvis man appellerer til den udvikling, deres engagement er med til at skabe. Og så en ting jeg har lært: hvis der ikke er nogen, der samler tråden op, så er det fordi, det ikke er en god ide, og så skal man lade den ligge.
Hvilke konkrete oplevelser gør, at du bliver ved med at engagere dig?
Dameholdet har lige vundet sølv ved Nordiske Mesterskaber for klub i Lund. Vi var uendeligt tæt på guldet men tabte desværre straffekastkonkurrencen. Men vi stillede op som et sammentømret HSK-hold med en meget engageret træner, der var ambitiøse på vores vegne. Det giver masser af blod på tanden til næste år, hvor NM afholdes på vores hjemmebane. For så skal guldet endelig hives hjem! (Læs mere om sølvmedalje-sejren her)
Du kan også blive frivillig i HSK, læs her hvordan